Woonkrediet

Woonkrediet: kopen, bouwen, verbouwen van onroerend goed

Een woonkrediet is de meest aangewezen financieringsvorm voor de aankoop van een onroerend goed zoals een bouwgrond of een woning voor privédoeleinden. Voor een woonkrediet is een hypothecaire waarborg vereist. Over het algemeen wordt het aangekocht onroerend goed hierbij als onderpand gebruikt. Bij het intekenen op een woonkrediet kunt u met de kapitaalaflossingen fiscale voordelen genieten.

Een woonkrediet op maat: verschillende mogelijkheden

Wij nemen alle tijd om met u een krediet simulatie uit te werken die het best beantwoordt aan uw budget en woonproject. Kredieten vergelijken hoeft u zelf dus niet meer te doen. Hierbij hebt u zelf inspraak in het soort rentevoet, de looptijd en de aflossingen. Zo kunt u kiezen tussen een vaste of variabele rentevoet. De maandelijkse terugbetalingen bestaan uit een deel kapitaalaflossing en de intresten op het saldo. Hierbij hebt u de keuze tussen een vaste maandelijkse terugbetaling of een vaste kapitaalaflossing. In het laatste geval zult u iedere maand iets minder betalen: door de kapitaalaflossing vermindert het saldo en hiermee ook de intresten op dit saldo.

De fiscale voordelen van een woonkrediet

De financiering van de aankoop, de bouw of de verbouwing van een onroerend goed via een woonkrediet levert aangename fiscale voordelen. De wetgeving hierover is echter complex. Wenst u te kunnen rekenen op een optimaal belastingvoordeel, dan nodigen we u uit om samen met onze adviseur rond de tafel te zitten. Hij/zij zal u op een objectieve manier raad geven zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.

Professioneel advies voor de financiering van uw droom

Woonkredieten met elkaar vergelijken is onze job! Het Vlaams Krediethuis adviseert u en maakt u wegwijs in de verschillende soorten kredieten zodat u een juiste keuze kunt maken in uw beslissing. Intussen kunt u op onze website alvast een simulatie maken van de berekening van mogelijke woonkredieten. Vraag direct een krediet offerte aan!

Direct krediet aanvragen

Copyright © 2022 Vlaams Krediethuis