Groeperen van kredieten? Goed plan!

Samenvatting

Wanneer u beslist uw leningen te groeperen, klopt het dat er 1 enkel krediet overblijft? Zo kunt u het stellen, al is dat geen garantie. Maar stel dat u een reeks openstaande leningen hebt. Zodra u een nieuw krediet opent, wordt de lijst al wat langer en verliest u misschien wel het overzicht. Om ervoor te zorgen dat u op elk moment wegwijs raakt in uw financiėn, is het aangeraden uw kredieten samen te voegen. Die gouden raad geldt voor zowel gezinnen als alleenstaanden, feitelijk of wettelijk samenwonenden. De kans bestaat dat u op een bepaald moment een lening sluit voor de financiering van uw auto, een bepaalde hypothecaire formule sluit of een dergelijk contract aangaat. Dan wilt u de zaken netjes op een rij kunnen zetten. Samengevoegde leningen géven u dat overzicht.

Elke goede bank of kredietinstelling denkt buiten de lijnen. Bij het Vlaams Krediethuis bent u alvast in goede handen: wij staan steeds klaar met handige tips & tricks. Dan haalt u het beste uit uw financiėn.

Naast het nodige advies zal een goede financiėle partner u effectief helpen bij de hergroepering van uw leningen. Allemaal worden ze samengevoegd tot 1 compleet nieuwe formule. Op die manier behoudt u een totaaloverzicht van uw aflossingen. Een enorm pluspunt: zeker als u weet dat de verschuldigde rente zal dalen.

Succesvol en voordelig lenen is een kunst, maar geen privilege. Hoe dan ook geniet u altijd de voordelen. “Niet al mijn leningen lopen bij dezelfde financiėle instelling,” denkt u mogelijk. Toch is ook hiervoor een oplossing: uw kredieten afkopen! Daar worden amper kosten voor aangerekend. Conclusie: in haast elk geval is het groeperen van leningen een slimme manier van omgaan met uw financiėn.

Kredieten bundelen?

 

Vooral een goed plan als:

 • U meer dan 1 lopende lening hebt
 • U veel minder centen wilt spenderen aan uw huidige kredieten
 • U wilt sleutelen aan uw maandelijks aflossingsbedrag
 • U een prangende nood hebt aan een helikopteroverzicht van al uw lopende kredieten

Strategisch en efficiėnt lenen? Dat is een synoniem voor uw leningen groeperen. Maar hoe werkt dat exact? Welke concrete stappen onderneemt u om ermee van start te gaan? Allereerst dient u een verzoek in bij uw kredietinstelling. Die zal het nodige onderzoek en enkele analyses op touw zetten. Die zijn nu eenmaal vereist om u nadien gericht advies te geven. Uw aanspreekpunt zal verifiėren hoeveel u maandelijks aflost. En dat voor elke lening apart: zo krijgt u al meteen de gewenste structuur. Onze tip? Zoek op voorhand al uit hoeveel u maandelijks afbetaalt. Leg alle leningen naast elkaar en doe eventueel wat voorbereidingswerk. Zo kan uw bank uw dossier sneller verwerken.

Handig: u krijgt een direct en zinvol antwoord op essentiėle vragen:

 • Hoe hoog is de rente die u maandelijks betaalt?
 • Wat weet u over de resterende looptijd?
 • Welke andere kosten brengt u best even in kaart?
 • Welk totaalbedrag betaalt u nu maandelijks precies af?

Wees gerust: het nodige inzicht levert u een waaier aan voordelen op. Ja, de toegevoegde waarde is zo klaar als een klontje. Zo zal de bank sneller uw financiėle situatie kunnen analyseren. Tegelijkertijd biedt dit u de geruststelling dat uw kredieten in goede handen liggen. Uw kredietinstelling verricht ook onderzoek naar de mate waarin u uw leningen kunt terugbetalen. In principe mag zij daarvoor zelfs uw loongegevens inkijken. Op basis van al deze informatie en gegevens zal ze een aantrekkelijk voorstel neerleggen. Op maat van uw verwachtingen en specifieke wensen.

U wilt nuttig advies? Van iemand die u en uw noden begrijpt? Neem vandaag nog contact op met het Vlaams Krediethuis! Wij luisteren naar u en werken steeds op maat van uw wensen. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing, waarbij u als klant te allen tijde centraal staat. Want met de juiste filosofie wordt het groeperen van uw leningen gemakkelijker, simpeler en sneller dan u ooit had kunnen denken. Geniet van de talrijke troeven die het Vlaams Krediethuis u biedt. Aarzel niet en vraag uw voorstel aan!

Of dit alles zomaar met elk krediet kan alsof het niets is? Wel, niet elke bank past dezelfde voorwaarden toe en heeft bepaalde richtlijnen. U hebt het echter getroffen: bij het Vlaams Krediethuis kunt u op beide oren slapen. Wij bekommeren ons om de beste aanpak voor uw bankrekening en kredieten. Toch verzekeren wij bij het Vlaams Krediethuis u van een eerlijke aanpak, waarbij transparante communicatie een evidentie is. Simpelweg omdat we willen dat u het onderste uit de kan haalt voor uw financiėn!

U behoudt liever al uw kredieten?

Toegegeven: niet iedereen vindt het even nuttig om zijn leningen te bundelen. Begrijpelijk, mensen blijven liever in situaties die vertrouwd aanvoelen. Toch brengen we u graag even op de hoogte van de mogelijke risico’s die u kunt lopen:

 • Uw maandelijkse lasten nemen toe en daar heeft uiteraard niemand baat bij
 • Als u wilt, kunt u onmiddellijk – en dat is meteen ook het addertje onder het gras – eerdere aflossingen van een doorlopend krediet opnemen. Het gevolg: u zult meer interesten betalen. En ook het af te lossen bedrag blijft de hoogte ingaan
 • Tarieven, rentepercentages, voorwaarden en dergelijke zijn voor iedere lening anders. Het gevaar: u verliest het overzicht en de structuur die u nodig hebt

Wie zijn wij?

U wilt bouwen of renoveren? U wilt graag een nieuwe investering doen, maar wilt het kostenplaatje niet zelf dragen? Geraakte uw woning beschadigd door storm of onweer? U begrijpt waar we naartoe willen: tegenslagen en investeringen kosten geld. Nooit komen ze van pas. Vaak nog erger: u hebt meer financiėle middelen nodig dan u op een bepaald moment kunt missen.

Voor ieder persoon en elke situatie heeft het Vlaams Krediethuis een gepaste aanpak. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Ons financieel vangnet aan kredieten en interessante formules biedt u de nodige levensstandaard en comfort. We worden dan ook niet zomaar erkend als kredietmakelaar. Daar zijn we trots op, dus streven we steeds naar dat tikkeltje extra. Is er ruimte voor verbetering, optimalisatie? Dan vertellen we u dat ook. We bekijken dagelijks hoe we u kunnen bijsturen in het beheer van uw financiėn.

Direct krediet aanvragen

Copyright © 2023 Vlaams Krediethuis