Hypothecair krediet

Hypothecair krediet: een lening voor uw nieuw huis

Voor de aankoop van vastgoed, meestal een privéwoning, is een aanzienlijke som geld nodig. De kans dat u een dergelijk bedrag op uw spaarrekening hebt, is uiteraard klein. Daarom bieden alle banken diverse soorten hypothecaire kredieten aan. Om wegwijs te geraken in het ingewikkelde kluwen van hypotheken, kiest u best voor deskundig en onafhankelijk advies.

Een hypothecaire lening op maat: factoren die meespelen

Bij uw keuze van een hypothecair krediet spelen diverse factoren een belangrijke rol. De prijs en de afstemming op uw persoonlijke mogelijkheden en behoeften zijn van doorslaggevend belang. Daarom maakt het Vlaams Krediethuis graag even tijd voor u om volgende aspecten van een hypothecair krediet of woonkrediet te belichten:

  • De rentevoet van een hypothecair krediet bepaalt hoeveel intresten u betaalt bij de terugbetaling van het geleende kapitaal en schommelt momenteel tussen de 4 en 5 procent.
  • Bij het sluiten van een hypothecair krediet hebt u de keuze tussen een vaste of variabele rentevoet. Kiest u voor een variabele rentevoet, dan wordt na enkele jaren de intrestvoet aangepast aan de huidige marktsituatie. In sommige gevallen is een variabele intrestvoet voordeliger dan een vaste rentevoet.
  • Hoewel het niet wettelijk verplicht is, vragen vrijwel alle banken om een schuldsaldoverzekering te nemen bij het afsluiten van een hypothecaire lening. U kunt die verzekering in één keer uitbetalen of in jaarlijkse aflossingen. De prijs voor een dergelijke verzekering is sterk verschillend van bank tot bank.
  • Bij het afsluiten van een hypothecair krediet hebt u altijd dossierkosten. Ook hier zijn de prijzen sterk verschillend, gaande van een vast bedrag per dossier tot een percentage van het geleende bedrag.
  • Tenslotte verplichten een aantal banken de klanten om hun loon op een rekening van hun bank te laten storten. Een nieuwe zichtrekening betekent uiteraard extra jaarlijkse kosten.

Professioneel advies voor een krediet op maat

De krediet berekening van het totale kostenplaatje voor een hypothecaire lening en het zoeken naar de voordeligste leeninstelling of bank vraagt dus heel wat moeite. Het Vlaams Krediethuis doet dit allemaal voor u. Wij helpen u bij het berekenen van de voordeligste oplossing in uw situatie. Intussen kunt u op onze website alvast een krediet simulatie maken van de berekening van mogelijke hypothecaire leningen.

Direct krediet aanvragen

Copyright © 2024 Vlaams Krediethuis