Samenvoegen van leningen? Slim plan!

Wat?

Als u uw leningen wilt samenvoegen – ook wel hergroeperen van leningen genoemd -, wil dat hoe dan ook zeggen dat uw slechts 1 krediet overhoudt? Ongeveer, al is dit geen zwart-witverhaal. Los daarvan: neem nu dat u een paar openstaande kredieten hebt. En u wenst er een nieuwe aan toe te voegen. Maar dan moet u vaststellen dat u het overzicht hebt verloren over uw aflossingen. En dat u het administratieve bos door de bomen niet meer ziet. Veel mensen – gezinnen, maar ook alleenstaanden en samenwonende partners – hebben immers een of meerdere leningen lopen. Denk daarbij aan een hypothecair krediet, een groene energielening of andere financiële producten. Zoiets varieert, maar bij iedereen geldt dezelfde wens: wanorde vermijden. Onder het mom ‘beter voorkomen dan genezen’ denken we met u mee.

Uw kredietinstelling kan het samenvoegen van al uw leningen regelen. Alle kredieten worden samengebracht tot 1 nieuwe lening. Zo krijgt u een helder helikopterzicht op de status van uw aflossingsplan. Een groot voordeel, want daarnaast zullen de interesten dalen.

Dus vertel ons, wat houdt u nog tegen om efficiënter te lenen? “Niet al mijn kredieten lopen bij dezelfde bank,” sputtert u misschien. Toch is ook hiervoor een oplossing: uw lening afkopen! Daar zijn minimale kosten aan verbonden, maar zelfs dan is het hergroeperen van leningen een slimme stap vooruit.

Het hergroeperen van uw leningen?

Dat is nuttig als …

 • U meerdere lopende kredieten heeft
 • Als u minder kosten wilt betalen voor uw huidige leningen
 • U wilt het maandelijkse aflossingsbedrag verlagen of aanpassen
 • U wenst een klare kijk op al uw lopende leningen

Slim lenen? Dat betetekent uw leningen samenvoegen. Maar hoe zit de vork in de steel? Wanneer u een verzoek indient bij uw kredietinstelling, voert die een grondig onderzoek uit. Met de nodige analyses kunnen ze advies op maat geven. Ook gaat ze na welk bedrag u elke maand aflost. En dat voor elke lening, wat u meteen een helder zicht biedt. Wilt u echt voorbereid te werk gaan, kunt u op voorhand uw kredieten in kaart brengen. Verlies daarbij niets uit het oog: doorlopende leningen, persoonlijke kredieten en andere kredieten op afbetaling horen er ook bij. Voeg ze samen met uw kredietkaarten, postorderkredieten en eventuele leaseformules en -contracten.

Resultaat: u krijgt een duidelijk en relevant antwoord op enkele belangrijke vragen:

 • Welke maandelijkse rente is van toepassing?
 • Hoeveel bedraagt de resterende looptijd?
 • Zijn er nog andere kosten die u best in acht neemt?
 • Hoeveel betaalt u momenteel maandelijks af?

Inzicht verwerven in deze elementen zal u meer dan 1 voordeel opleveren. Want dat versnelt de analyse voor uw bank en zorgt voor het nodige comfort. Uw kredietinstelling zal ook een beeld vormen van uw capaciteit om de leningen terug te betalen. Weet dat zij het recht heeft om financiële gegevens – zoals uw loon – na te gaan. Uiteindelijk legt ze een voorstel of offerte op tafel voor het samenvoegen van uw leningen.

U wilt deskundig advies? Volledig op maat van uw financiële situatie? Contacteer vandaag nog het Vlaams Krediethuis! We hechten enorm veel belang aan uw noden en verwachtingen: die begrijpen we ook beter dan eender wie. Daarom adviseren we u en staan we u bij in uw zoektocht naar de meest voordelige oplossing. Zolang u er maar baat bij hebt. Want met de juiste aanpak wordt het samenvoegen van leningen een fluitje van een cent en overzichtelijker dan ooit. Dus twijfel niet en profiteer meteen van de vele voordelen die deze financiële strategie biedt voor uw leningen. Vraag uw voorstel aan!

Of dit alles zomaar met elke lening mogelijk is? Daarvoor is het belangrijk te onthouden dat elke financiële instelling bepaalde voorwaarden hanteert. Toch verzekeren wij bij het Vlaams Krediethuis u van een eerlijke aanpak, waarbij transparante communicatie een evidentie is. Simpelweg omdat we willen dat u het onderste uit de kan haalt voor uw financiën!

Wat als u niets doet?

U hebt momenteel een of meerdere kredieten lopen. Besluit u zomaar een nieuwe te sluiten, krijgt u misschien een lange lijst aan leningen. En daar zijn bepaalde risico’s aan verbonden:

 • Uw maandelijkse kosten stijgen, wat u natuurlijk wil voorkomen
 • U kunt perfect – en dat is meteen ook het gevaar – eerdere aflossingen van een doorlopende lening opnemen. Gevolg: u zult meer rente betalen en het verschuldigde bedrag zal blijven stijgen
 • Tarieven, interesten, modaliteiten en andere zijn verschillend per krediet. Soms liggen de belangrijkste kenmerken zodanig uiteen dat u de structuur kwijtspeelt

Info over het Vlaams Krediethuis

U hebt bouw- of renovatieplannen? U wilt graag een nieuwe auto, zomaar of omdat uw vorige stuk is? Liep uw woning schade door Belgische weertoestanden? U snapt het plaatje: tegenslagen kunnen u duur komen te staan. En ze komen altijd ongelegen. Maar het echte knelpunt: u hebt vaak meer geld nodig dan u op dat moment voor handen hebt.

Voor elke situatie of financieel profiel weet het Vlaams Krediethuis raad op maat. U rekent op elk moment op gerichte ondersteuning voor een waaier aan kredieten. Het Vlaams Krediethuis is trots om te worden erkend als makelaar voor leningen. Als financiële experten nemen wij graag de meest interessante producten on der de loep: zo gaan we na welk krediet er bij u past. Of optimaliseren we waar nodig, regelmatig bijsturen vinden we belangrijk. Conclusie: voor een to-the-point aanpak zonder omslachtigheden moet u bij ons zijn! En al helemaal voor het hergroeperen van uw leningen.

Direct krediet aanvragen

Copyright © 2023 Vlaams Krediethuis